{lang: 'cs'}
Kambodžská kuchyně není tak mezinárodně známá jako thajská nebo vietnamský. Stejně jako v dalších zemích jihovýchodní Asie tvoří základ khmerského jídelníčku rýže doplněná o ryby z Tonle Sapu a Mekongu, zejména o rybí pastu, prahoc. Nejvíce rýže se pěstuje v provincii Battambang.
Jedním z nejoblíbenějších jídel v pouličních jídelničkách je polévka s rýžovými nudlemi doplněná zeleninou, vepřovými játry, krevetami nebo hovězími knedlíčky. Při jídle se používají hůlky nebo vidlička a lžíce. Pozůstatky francouzské koloniální vlády můžete vychutnat v četných bagetách. K oblíbeným druhům ovoce se řadí ananasy, rambutan a mangosteen. Místní pivo se jmenuje Angkor,k dalším oblíbeným značkám se řadí Beer Lao a Tiger. Z nealkoholických nápojů se pije čaj, káva a ovocné džusy.