charakter článku: Průvodce
sekce: Stravování
vydáno: 1.3.2010, autor: Pavel ZvolánekMalajsie průvodce: Jídlo a pití v Malajsii
Základ kuchyně v Malajsii představuje rýže, nasi, a nudle, mee. Mezi masem vládne kuřecí a hovězí. Muslimové mají zakázáno konzumovat vepřové maso, ale ostatní etnika ho jedí. Ryby se podávají vcelku doplněné kořením nebo nakrájené na plátky v ostré omáčce.Mnoho jídel doprovází ostré chili, sambal.
Západní pobřeží Malajsie je ovlivněno thajskou kuchyní , Ipoh v Peraku je proslulý čínskými jídly, mísení kultur v Melace a Penangu se odráží i v tamní kuchyni. Tradiční malajskou kuchyni můžete ochutnat zejména na východním pobřeží v Kelantanu. Na Borneu jsou oblíbené různé druhy ryb, domorodci konzumují jídla založená na ságu. Mezi nápoji stojí za ochutnání čerstvý kokos, podávají se také různé ovocné džusy, káva a čaj, často s hustým kondenzovaným mlékem. Z lokálních alkoholických nápojů můžete ochutnat rýžové víno, tuak.